Mourik Running Team 2018

Mourik Running Team 2018

zondag 11 juni 2017

Zaterdag 3 juni: de start

We meldden ons al vroeg op het startterrein. Voor de eerste keer werd het basiskamp opgezet, één van de vele keren die nog zouden volgen. Alle fietsen werden tevoorschijn gehaald. Het eerste gedeelte van de eerste etappe zou namelijk run-bike-run zijn. Dat houdt in, dat alle lopers, op één na, ook op de fiets gaan en elkaar zo aflossen. Er moest dus zo'n eerste dag heel wat gesleuteld worden om de fietsen startklaar te maken: navigatie, verlichting, fietstassen, accu plaatsen, etc. Ook was er de zorg voor de inwendige mens. Niet alleen voor bij het kamp, maar juist ook om mee te nemen. 56 kilometer lopen, betekent 5 uur onderweg zijn!

Eenmaal op het startterrein was het gelijk weer feest met de luide muziek van de dj. Die muziek zal trouwens nog lang na blijven galmen in onze hoofden. Iedereen staat te popelen om weg te gaan, er komt toch ook een beetje spanning. Helaas was het weer miezerig, maar dat kon de pret niet drukken. De eerste paar teams vertrokken om 11.30 uur en werden 'weggeschoten' door Silvie Meis. 12.06 uur was ons team aan de beurt. Nikita (dochter van Nico) en Frans als fietsers, de lopers Gerhard, Niels, Gert Jan en Martijn en als chauffeur en navigator van het begeleidende busje Gerard en Joost. Onder luid gejuich, de nodige confetti en muziek van de dj werd begonnen aan de eerste kilometers van deze etappe van 56 kilometer.

Al in de eerste kilometers kwam Nikita lelijk ten val. Zij heeft de hele run echter uitgereden, met heel wat pijn aan haar gekneusde knieën. Anderen waren op dezelfde plek gevallen, waarvan er eentje de run niet af kon maken. Buiten de pijn van Nikita ging het met de anderen prima. Het is dan nog overdag, lekker uitgerust en inmiddels een klein zonnetje erbij.

Net na het checkpunt in Steddorf wordt het kamp opgebouwd. Hier bereidt team 2 zich voor op hun beurt van 56 kilometer. Ceesjan en Annemieke (vrouw van Willem) als fietser, de lopers Leen, Xuan, Pascal en Mari (vader Pascal) en als chauffeur en navigator Nico en Willem. Ook zij legden de etappe zonder problemen af. Als ze afgelost worden is het inmiddels 22.00 uur. Het kamp staat inmiddels in Bremen. Echter, we moesten na aankomst van team 2 gelijk vertrekken. De bewoners op het industrieterrein vonden het niet prettig dat wij daar stonden. Zo werd gelijk doorgereden naar onze overnachtingsplek in Petersdorff. In een donkere zijweg werd het kamp opgebouwd, warme maaltijd, boordjes en tosti's klaargemaakt, de moeie benen gemasseerd. Ook werden de tentjes opgezet, want het was nu wel tijd om te proberen even te slapen, hoe kort ook.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten