Mourik Running Team 2018

Mourik Running Team 2018

maandag 12 juni 2017

Maandag 5 juni: de laatste loodjes

Vanaf het wisselpunt in Zutphen werd gelijk doorgereden naar Ede. Hier konden we bij de brandweerkazerne overnachten. En dat was hard nodig. Vooral de lopers en fietsers konden niet meer op hun benen staan. Toen uiteindelijk aangewezen werd waar we konden slapen waren ze zo snel, dat een aantal geeneens kans had de spullen te pakken en zo dus moesten wachten tot er weer iemand kwam om ze de weg te wijzen.

Het was hier prima geregeld. Buiten de slaapplek konden we koffie, thee en ook soep krijgen. Verder hadden ze voor de lopende teams een rode loper neergelegd waarover ze de kazerne binnenliepen. Eenmaal op de binnenplaats stonden de pannenkoeken voor iedereen klaar. Gert Jan werd hier nog geïnterviewd door Ede TV (op 1.08). Team 2 had de hele nacht over de Veluwe gereden: pikkedonker en op een tijdstip dat je normaal echt in je bed ligt. Waarschijnlijk wel het lastigste gedeelte van het hele parcours. Zij liepen rond 5 uur verkleumd en bijna slaapwandelend naar de slaapzaal! Het was die nacht maar 6 graden. Best koud.

Ja, en dan wordt het dag en weet je dat het einde in zicht is. Dat verandert de boel! Je bent moe, maar je kan je er nu overheen zetten, want de Coolsingel lonkt. Het was trouwens, net als de dag ervoor, schitterend weer. Er waren nu nog meer plaatsen waar de lopers en fietsers aangemoedigd werden. We hadden nu nog maar 1 plaats waar we ons kamp op gingen zetten: Alblasserdam. Maar eerst moest er nog afgelost worden in Gellicum. En daar stond Henk de Heus ons op te wachten om iedereen nog eens een hart onder de riem te steken voor de laatste loodjes.

Team 2 liep het stuk naar Alblasserdam en kwam o.a. door Goudriaan. Een mooi plaatsje, waar ook het nodige geregeld was om iedereen binnen te halen en aan te moedigen. Op Facebook staat nog een filmpje van een stukje run-bike-run in Goudriaan.

In Alblasserdam stonden José en Inge ons op te wachten. Hartstikke leuk! Daar vandaan zijn alle lopers en fietsers (op één na) op de fiets gestapt en hebben gezamenlijk het laatste stuk afgelegd naar het Wilhelminaplein via Ridderkerk, Barendrecht en het Daniël den Hoed, wat altijd weer een emotioneel moment is. Om ca. 16.00 uur kwam de hele ploeg over de finishlijn! Daarna duurt het nog wel even voordat je over de finish op de Coolsingel bent. Maar ... op de Coolsingel staat alle familie te wachten en dat is toch wel een heel gaaf moment. Eenmaal over de finish hebben we met z'n allen nog wat gedronken op de goeie afloop en weer een heel mooi avontuur. Daarna snel naar huis en bijkomen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten