Mourik Running Team 2018

Mourik Running Team 2018

maandag 21 januari 2013

Baggeren in het Bergse Bos (30-12-2012)


Als afsluitende training voor het jaar werden de Mourik Runners door de trainer getrakteerd op een “uitdagende” training, op wat hij een “Stoer Parcours” noemde. 
Als tip kreeg men mee om vooral niet in flitsende nieuwe loopkleding te verschijnen en dat oude loopschoenen (met nog wel wat profiel) werden aangeraden, want met ons Mourik logo in gedachten bestond het parcours uit de nodige “slootjes” en “dijkjes” voornamelijk bagger, gras, moeras en zand en moest er dus behoorlijk wat grond worden verzet.

Dat de echte Mourik man/vrouw zo’n pittige uitdaging niet uit de weg gaat, bleek wel uit de opkomst: er verschenen maar liefst 10 lopers aan de start bij buitensportcentrum Outdoor Valley / Monte Cervino.
Naast mijzelf waren aangetreden:  Aad, Leen, Leo, Fred, Richard, Henk, Pascal, Frank en niet te vergeten Clazina die tijdens de RoPaRun weliswaar fietser is, maar zich al meerdere malen als geduchte loper heeft laten zien!

De omstandigheden waren optimaal. Het was nu weliswaar droog en een tikje fris, maar het had heel de nacht flink doorgeregend waardoor het parcours precies was zoals het moest zijn.
Naast de nodige hoogtemeters was het lekker nat, glad, op veel plaatsen lekker zompig en doorspekt met de nodige plassen waarvan de diepte soms slecht te peilen was.
We gingen dus met het nodige enthousiasme van start.

De illusie dat je misschien toch een beetje schoon zou kunnen blijven werd de lopers al na zo’n 10 meter ontnomen toen ze door de trainer van de weg af een pad in werden gestuurd, wat feitelijk geen pad was, maar gewoon een strook diepe vette bagger.
Zo….dat hebben we vast gehad….waarna het parcours afwisselend bestond uit (hele kleine) stukjes verhard, bagger, ruiterpaden, nog meer bagger, kool-as, zompig veen, nog meer bagger, een moerassig (laarzen) pad tussen de plas en een rietkraag in, glibberige grasstroken en vooral veel bagger.
Dit parcours kronkelde zich voort tussen de Klimberg, het Mountainbikeparcours en de Skiberg, dus werden ook de nodige hoogtemeters overwonnen.
Zelfs de meest getrainde lopers onder ons moesten toch bekennen dat ook zij de beentjes na afloop danig voelden.
Hoog(s)te punt van het parcours, was het uitzichtpunt bij de skiberg, waar wij natuurlijk niet via de trappen, maar over een smal paadje recht omhoog op en af gingen.
Boven werd even een snelle foto geschoten en verder ging het weer.

Onze nieuwe aanwinst Henk (de Heus) uit Groot Ammers, had het duidelijk erg naar z’n zin. Hij baggerde er onvermoeibaar op los en was, op jacht naar verse modder, meer naast als op de paden te vinden. Ook waar wij nog enigszins probeerden de grootste plassen te ontwijken, zocht hij ze juist op….waarschijnlijk om z’n schoenen weer schoon te lopen.
Ook Clazina was duidelijk in haar element. Nadat ze even moest wennen aan deze nieuwe ervaring, bewoog ze zich behendig over het toch wel lastige parcours en was ze verder voortdurend als een jonge hinde voorin het peloton te vinden. Petje af hoor!  

Na ca. 10 km. zat de training er op en kon er in het klimcentrum worden gedouched en omgekleed.
De trainer trakteerde op koffie of chocolademelk, met appeltaart en koeken.
Dat de lopers die verhinderd waren een mooie ervaring hebben gemist en dat dit voor herhaling vatbaar was, daar was iedereen het wel over eens! Iedereen had genoten en vond het een prima afsluiting van een sportief 2012 met het Mourik Running Team! 

De trainer (Sjoerd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten