Mourik Running Team 2018

Mourik Running Team 2018

zondag 3 maart 2013

2e Roparun Teambijeenkomst Ahoy Rotterdam

Afgelopen zaterdag was de tweede teambijeenkomst in Ahoy. We zijn daar bijgepraat door de organisatie van de Roparun over een aantal routewijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Ook werden we gewezen op de spelregels waar we ons allemaal aan moeten houden willen we het voortbestaan van de Roparun veilig stellen. De regels zijn niet nieuw, maar helaas is het ieder jaar weer nodig ze onder de aandacht te brengen. Een aantal gemeenten in Frankrijk en Belgiƫ hebben gevraagd de route te verleggen om zo de overlast voor hun dorpen te verminderen. Er zijn gelukkig ook gemeenten die juist gevraagd hebben de route door hun dorp te laten lopen, om de Roparun samen te laten vallen met geplande feestelijkheden in dat dorp.
De routebeschrijvingen zijn dit jaar te downloaden voor TomTom en Garmin navigatiesystemen. Verder is de gehele route te volgen via een Google Earth kmz file. Tijdens de bijeenkomst kregen we een demonstratie van de mogelijkheden van deze digitale versies. Erg handig.

Onderdeel van de bijeenkomst was een toespraak van Hanneke de Ridder over het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie, wat in Utrecht gebouwd zal worden. De Roparun steunt dit initiatief, niet in de vorm van aankoop van ‘stenen’ (de bouw), maar in de vorm van een bijdrage aan de voorzieningen die ervoor zorgen dat het verblijf van de kinderen die daar terechtkomen zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt. Het was een zeer inspirerend verhaal dat meteen weer even duidelijk maakte waarom we ook al weer meedoen met de Roparun. Hier doen we het o.a. voor http://www.prinsesmaximacentrum.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten